Sensuele Dans Therapie

Met Sensuele Dans Therapie bouw je de brug tussen geest en lichaam door middel van dans. Trauma en stress in brede zin zetten zich vast in het lichaam. Dat heeft invloed op de psychische en fysieke gezondheid. Bijvoorbeeld in de vorm van vastzittende spieren in de rug, nek, schouders en de bekkenbodem, pijn, vermoeidheid, een sombere stemming, piekeren enz.

Het lichaam is ons belangrijkste instrument, waar we niet altijd goed voor zorgen. We negeren kleine signalen en gaan door in plaats van rust te nemen.

Als je erg in je hoofd zit, is dans een fijn middel om in het lichaam te komen. Om meer te mogen voelen in plaats van denken. Ontdek de sensaties wanneer je danst en luister en handel daarnaar. Ga je weer thuis, en natuurlijk sensueel, voelen in je eigen lichaam. En met sensueel bedoel ik niet per se seksueel. Het gaat om het bewegen van je hele lichaam en om het plezier daarin voor jezelf.

Werkvorm

Tijdens de workshop bewegen de deelnemers individueel, niet zozeer met elkaar. Zonder choreografie, maar wel begeleid. We praten met elkaar (in tweetallen of in de groep) over de ervaringen tijdens het dansen. Het bewegen en het delen wisselen elkaar af. Er is geen sprake van fysiek contact. Danservaring is niet nodig.

“Als deelnemer aan de workshop sensuele dans therapie kan ik met volle overtuiging zeggen dat het een bijzondere en krachtige ervaring is geweest.

De workshop was een mooie gelegenheid om diepere verbindingen te maken, zowel met mezelf als met de andere vrouwen in de groep, terwijl ik tegelijkertijd de helende kracht van dans ontdekte.

Een van de meest opmerkelijke aspecten van de sensuele danstherapie was de sfeer van verbondenheid die de groep creëerde. Het was verbazingwekkend om te zien hoe we in de groep, met verschillende achtergronden en levenservaringen samenkwamen en een veilige ruimte creëerden waarin we ons vrij voelden om onszelf te uiten.

Tijdens de sensuele dans therapie ontdekte ik hoezeer dans in staat is om blokkades los te maken en ruimte te creëren om emoties er te laten zijn. Door me over te geven aan de muziek en mijn lichaam te laten leiden, kon ik loslaten wat me belemmerde en nieuwe kanten van mijzelf ontdekken.

– Mei 2023

 

“Ik ben enorm gegrepen door de kracht die ontstaat in een groep vrouwen en hoe vrouwen, door elkaar te helpen, elkaar kunnen versterken in hun persoonlijke groei. Alhoewel mensen een groepsbehandeling in eerste instantie meestal spannend vinden, is mijn ervaring dat zij het uiteindelijk vaak als heel positief ervaren.”

– Vivien Veldhuizen

Voor wie?

Femmes. Iedereen die zich identificeert als vrouw (vanaf 18 jaar) en open staat voor lichaamsgericht werken aan meer contact maken met hun eigen lichaam en sensualiteit middels dans. De workshop is queer friendly en disability friendly.

Wanneer?

Bij voldoende deelnemers wordt de volgende workshop Sensuele Dans Therapie gepland. De eerdere workshops werden gegeven op een vrijdag van 9.30 tot 13.30 uur.

Waar?

Regio Rotterdam

Kosten

De workshop is toegankelijk voor cliënten binnen de praktijk en voor deelnemers buiten de praktijk. Deelname aan de vier uur durende workshop kost €150,- (vrijgesteld van BTW).  Het bedrag van deze training is voor eigen rekening. Bij het annuleren van de workshop door de deelnemer vindt geen restitutie plaats.

Geïnteresseerd?

Via de registratielink op de pagina ‘Behandeling‘ kun je je als externe aanmelden voor de workshop of je interesse in een workshop kenbaar maken. Het tweede veld hoef je dan niet in te vullen. Geef daar aan dat je deel wilt nemen aan de workshop Sensuele Dans Therapie. Bij voldoende deelnemers wordt een datum gepland. Na jouw bevestiging ontvang je een factuur. Na betaling ben je verzekerd van deelname. Wanneer de praktijk de workshop annuleert, krijg je uiteraard het gefactureerde bedrag terug.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Ik help je graag verder. Neem contact op via het contactformulier of bel naar 06-48227464.

Moedergroep

Deze groepsbehandeling is bedoeld voor moeders in de eerste twee jaar na de bevalling met stemmingsklachten.

Het moederschap kan, behalve heel mooi en bijzonder, ook een behoorlijke worsteling zijn. Een periode waarin je tegen jezelf aan kunt lopen, maar waarin je ook persoonlijke groei door kunt maken.

Klik hier voor meer informatie over de Moedergroep.

Voor wie?

Het ouderschap is één van de meest bijzondere en ingrijpende ervaringen in een mensenleven. Hoewel dit een hele mooie tijd kan zijn, komen er de eerste periode na het krijgen van een kindje nogal wat uitdagingen af op de nieuwe ouders. Het is dan ook niet vreemd dat dit gepaard kan gaan met niet alleen fijne gevoelens, maar soms ook moeilijke gevoelens zoals somberheid, verdriet, irritatie en angst.

Soms nemen dergelijke moeilijke gevoelens zodanig de overhand, dat het genieten van deze bijzondere fase in het leven van nieuwe ouders steeds moeilijker wordt; een grijze of soms zelfs zwarte wolk overschaduwt het dagelijks leven. In deze groep richten we ons op de behandeling van moeders die zich bevinden in de eerste twee jaar na hun bevalling en die zich herkennen in die donkere sluier.

Ben je nog niet zo lang geleden bevallen, bevind je je in het stadium van de zogenaamde peuterpuberteit of ergens hier tussen? Dan is deze groepsbehandeling misschien wel iets voor jou.

Werkwijze

Wanneer je geïnteresseerd bent in deelname aan deze groepsbehandeling, dan kan je je via de registratielink op de pagina ‘Behandeling‘ aanmelden. Hierna volgt een persoonlijk intakegesprek om dieper op jouw situatie in te gaan en sluiten we kort of je deel gaat nemen of dat er voor jou een passender alternatief is. Dit hangt onder andere af van de zwaarte van de klachten.

Aan de groep nemen zes tot tien vrouwen deel. Na de intake bestaat de groepsbehandeling in totaal uit acht bijeenkomsten van twee uur. Je krijgt relevante informatie over deze levensfase en de klachten die daarbij kunnen horen. We maken inzichtelijk welke omstandigheden en gewoontes de omgang met deze levensfase extra zwaar kunnen maken en hoe je daar verandering in aan kunt brengen, zodat je weer wat meer balans ervaart. Je deelt ervaringen met andere moeders die in hetzelfde schuitje zitten. Of moeders die misschien juist in een net wat ander schuitje zitten, waar je weer andere dingen van kunt oppikken. In ieder geval merk je dat je niet alleen bent en het ook weer beter zal gaan!

“Ik ben enorm gegrepen door de kracht die ontstaat in een groep vrouwen en hoe vrouwen, door elkaar te helpen, elkaar kunnen versterken in hun persoonlijke groei. Alhoewel mensen een groepsbehandeling in eerste instantie meestal spannend vinden, is mijn ervaring dat zij het uiteindelijk vaak als heel positief ervaren.”

– Vivien Veldhuizen

 

Kosten

Voor cliënten binnen de praktijk valt dit groepsaanbod (indien er sprake is van een vergoede diagnose) onder vergoede zorg vanuit de zorgverzekeraar. Klik hier voor de aan de zorgverzekeraar gefactureerde groepsconsulttarieven.

Geïnteresseerd?

Wil je je aanmelden voor de moedergroep? Dan kun je je via de registratielink op de pagina ‘Behandeling‘ aanmelden. De benodigde verwijsbrief (van bijvoorbeeld de huisarts) kun je beveiligd uploaden tijdens het registratieproces. We starten bij voldoende deelnemers.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Ik help je graag verder. Neem contact op via het contactformulier of bel naar 06-48227464. 

Menu