Behandeling

Binnen de praktijk wordt behandeling geboden binnen de Basis Geestelijke Gezondheidszorggericht gericht op lichte tot matige psychische klachten. De meeste behandelingen bestaan na intake uit zes tot tien gesprekken.

Voor wie?

Binnen de praktijk wordt behandeling van psychische klachten geboden aan volwassenen vanaf 18 jaar. Voorbeelden daarvan zijn depressieve klachten, angstklachten, trauma, overbelasting, onzekerheid en relatieproblemen.

Specifieke aandachtsgebieden binnen de praktijk zijn:

  • problemen met het seksueel verlangen, opwinding, orgasme of met pijn bij seks
  • vragen rondom seksuele oriëntatie (homo-, hetero en biseksualiteit)
  • problematiek rondom zwangerschap, bevalling en het ouderschap.

Mijn werkwijze

Aanmelding

Nadat je je via mail of telefoon hebt aangemeld, nodig ik je uit voor een persoonlijk intakegesprek. Wanneer je in aanmerking wilt komen voor vergoede zorg dient de praktijk voor het plannen van de intake in het bezit te zijn van een geldige verwijsbrief van de huisarts of specialist. Sommige huisartsen versturen de verwijsbrief via Zorgmail en anderen geven de verwijsbrief aan je mee. Let op dat je een verwijsbrief hebt voor de BGGZ (Basis GGZ). De praktijk verricht geen behandelingen binnen de SGGZ (Specialistische GGZ).

Intake

Tijdens één of twee intakegesprekken brengen we de klachten in kaart en bekijken we of ik de hulp die je zoekt kan bieden. Op basis van jouw klachten en doel maak ik samen met jou een inschatting van wat er nodig is qua duur en soort behandeling. Dan kunnen we ook bezien of er sprake is van vergoede zorg.

Behandeling

Tijdens de behandeling wordt gebruikt gemaakt van Cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, kortdurend behandelen met gebruik van het KOP-model, EMDR, inzichtgevende therapie en interpersoonlijke therapie. Daarnaast wordt gewerkt met elementen uit schematherapie.

Tijdens de behandeling evalueren we regelmatig of je tevreden bent met hoe het proces loopt. Mijn persoonlijke overtuiging is dat het vaak niet nodig is door te behandelen tot de klachten helemaal weg zijn. Zodra jij het idee hebt dat je voldoende vooruit bent gekomen om met de inzichten en vaardigheden weer zelfstandig verder te kunnen, hebben wij ons doel bereikt. We weten immers: “Behandeling(seffect) stopt niet na de laatste sessie”.

Geïnteresseerd?

Wil je meer informatie of je aanmelden voor behandeling? Ik help je graag verder. Neem contact op via het contactformulier of bel naar 06-48227464. Bekijk hier de tarieven en vergoedingen.

Menu