Behandeling

Binnen de praktijk wordt behandeling geboden binnen de Basis Geestelijke Gezondheidszorg (Basis GGZ) gericht op lichte tot matige psychische klachten. De meeste behandelingen bestaan na intake uit zes tot tien gesprekken.

Voor wie?

Binnen de praktijk wordt behandeling van psychische klachten geboden aan volwassenen vanaf 18 jaar. Voorbeelden daarvan zijn depressieve klachten, angstklachten, trauma, overbelasting, onzekerheid en seksuele problemen.

Specifieke aandachtsgebieden binnen de praktijk zijn:

  • problemen met het seksueel verlangen, opwinding, orgasme of met pijn bij seks
  • vragen rondom seksuele oriëntatie (homo-, hetero en biseksualiteit)
  • problematiek rondom zwangerschap, bevalling en het ouderschap.

Mijn werkwijze

Aanmelding

Indien je je wilt aanmelden voor behandeling, dan kan je je hier registreren. Binnen een week nodig ik je uit voor een persoonlijk intakegesprek. Bekijk hier de actuele wachttijd tussen aanmelding en intake. Wanneer je in aanmerking wilt komen voor vergoede zorg dient de praktijk voor het plannen van de intake in het bezit te zijn van een geldige verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist. Sommige huisartsen versturen de verwijsbrief via Zorgdomein of Zorgmail en anderen geven de verwijsbrief aan je mee. In dat geval kun je de verwijsbrief uploaden tijdens het registratietraject. Let op dat je een verwijsbrief hebt voor de BGGZ (Basis GGZ). De praktijk verricht geen behandelingen binnen de SGGZ (Specialistische GGZ).

Klik hier voor meer informatie over tarieven en vergoedingen.

Intake

Voor het eerste intakegesprek stuur ik één of twee vragenlijsten met het verzoek deze voor onze eerste afspraak in te vullen. Tijdens twee intakegesprekken brengen we de klachten in kaart en bekijken we of ik de hulp die je zoekt kan bieden. Op basis van jouw klachten en doel maak ik samen met jou een inschatting van wat er nodig is qua duur en soort behandeling. Dan kunnen we ook bezien of er sprake is van vergoede zorg.

Behandeling

Tijdens de behandeling wordt gebruikt gemaakt van Cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, kortdurend behandelen met gebruik van het KOP-model, EMDR, inzichtgevende therapie, interpersoonlijke therapie en sekstherapeutische interventies. Dat zijn bijvoorbeeld huiswerkoefeningen of opdrachten om nieuwe belonende ervaringen in de seksuele situatie op te doen. Daarnaast wordt gewerkt met elementen uit schematherapie en Emotionally Focused Therapy (EFT).

Een E-health module met uitleg en oefeningen is vaak een mooie aanvulling op de therapiegesprekken. Er kan gebruik worden gemaakt van de volgende zes seksuologische modules: (geen) zin in seks, erectieverlies, pijn bij het vrijen, seks- en of pornoverslaving, te snel klaarkomen jongvolwassenen en het seksualiteit basisprogramma.

Tijdens de behandeling evalueren we regelmatig of je tevreden bent met hoe het proces loopt. Mijn persoonlijke overtuiging is dat het vaak niet nodig is door te behandelen tot de klachten helemaal weg zijn. Zodra jij het idee hebt dat je voldoende vooruit bent gekomen om met de inzichten en vaardigheden weer zelfstandig verder te kunnen, hebben wij ons doel bereikt. We weten immers: “Het behandeling(seffect) stopt niet na de laatste sessie”.

Halverwege en aan het eind van de behandeling zal ik nogmaals vragen een vragenlijst in te vullen. Naast onze eigen visie over de voortgang van het behandeltraject helpt deze vragenlijst dat meetbaar te maken.

Geïnteresseerd?

Wil je je aanmelden voor een intakegesprek/behandeling? Dan kan je je hier registreren.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Ik help je graag verder. Neem contact op via het contactformulier of bel naar 06-48227464.

Bekijk hier de tarieven en vergoedingen.

Menu